Tussen nu en 2050 stapt Nederland geleidelijk af van aardgas

 

Tussen nu en 2050 stapt Nederland geleidelijk af van aardgas. Nu zorgt koken op gas en elektrisch nog voor evenveel uitstoot van CO2, maar omdat stroom steeds duurzamer wordt opgewekt, zal stroom op den duur schoner zijn dan aardgas. Elektrisch koken heeft de toekomst.

 

De voordelen van inductie

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Naast de milieuvoordelen heeft het voor u ook voordelen:

• De energie wordt zeer efficiënt gebruikt: er lekt nauwelijks hitte weg

• Het hitteveld warmt zeer snel op en koelt snel af

• Het hitteveld past zich aan de panbodem aan, dus is niet te groot of te klein

• De kookplaat is makkelijk schoon te houden

• Er komt geen vocht of verbrandingsgassen in uw keuken

 

 

Wat moet er gebeuren voor u op inductie kunt koken?

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Toch moeten er wel enkele dingen gebeuren voor u op inductie kunt koken

 

• Is u meterkast geschikt voor inductie?

• Welke inbouwkookplaat past in u werkblad?

• Zijn u pannen geschikt voor inductie?

 

 

GRATIS all-in inductieservice

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wij kunnen u helpen bij het vervangen van uw kookplaat! 

 

• Wij meten bij u thuis u huidige kookplaat en bepalen zo de juiste inbouwmaat

• Wij beoordelen u meterkast en geven advies om deze aan te passen als nodig

• Wij begeleiden u bij het aanvragen van eventuele wijzigingen bij Liander

• Wij voeren montage van de kookplaat en eventuele meterkast uit in eigen beheer, volgens Uneto VNI voorwaarden

 

 

Inductie op 230v vrijstaand of inbouw

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vrijstaande en inbouw inductie op 1 normaal stopcontact? 

 

Het is nu ook mogelijk om inductieplaten met een beperkt vermogen aan te schaffen die werken op 1 vrij stopcontact. We informeren u graag over deze mogelijkheid.   

 

Wat is inductie koken?

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hoe werkt inductie koken dan precies? 

 

Bij inductie koken wordt niet de kookplaat, maar de pan zelf opgewarmd. Als de kookplaat aanstaat maar er geen pan op staat, gebeurt er dus niks. Haal je na het koken je pan van de plaat af, dan schakelt hij automatisch uit. Na het koken is er wel restwarmte aanwezig op de kookplaat, maar die koelt snel af. Een inductie kookplaat verwarmt je pan snel, maar omdat je zelf de stand kiest, is een inductie kookplaat ook geschikt om langzaam eten te laten sudderen.

Voordelen?

• Je verliest weinig energie omdat alleen de pan verwarmd wordt

• De plaat koelt na gebruik snel af en schakelt uit als er geen pan op staat

• De kookplaat is snel en makkelijk schoon te krijgen

• De inductiekookplaat verwarmt je pan snel op